Otestujte své znalosti vesmíru

Fascinuje vás noční obloha? Zajímá vás, co se skrývá v hlubinách vesmíru? Pak je náš vesmírný kvíz přesně pro vás! Připravili jsme sérii otázek, které prověří vaše znalosti o planetách, hvězdách, galaxiích a dalších vesmírných objektech.

Od Merkuru až po vzdálené exoplanety, od Mléčné dráhy po černé díry – náš kvíz pokrývá širokou škálu témat. Dozvíte se zajímavosti o naší sluneční soustavě, objevech moderní astronomie i historii vesmírného výzkumu.

Kvíz je vhodný pro všechny věkové kategorie a úrovně znalostí. Ať už jste amatérský hvězdář nebo se o vesmír zajímáte jen okrajově, určitě si v něm najdete něco zajímavého. Tak neváhejte, vezměte si tužku a papír a pusťte se do odpovídání! Kdo ví, třeba v sobě objevíte skrytého astronoma.

Přejeme vám hodně štěstí a nezapomeňte – i když na některé otázky nebudete znát odpověď, každá z nich je příležitostí se něco nového naučit o fascinujícím světě nad našimi hlavami.

Chcete se o vesmíru dozvědět ještě víc? Navštivte některou z pražských hvězdáren, kde můžete pozorovat noční oblohu velkými dalekohledy a prozkoumat interaktivní expozice.

Vesmírný kvíz ke stažení naleznete zde (PDF).